- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Bir haftadır dolabı bekleyen kabakları ilk önce kızartıp yoğartlamayı düşündüm daha sonra daha hafif olan yengemden almış olduğum bu tarifi yapmaya karar verdim. Her haliyle seviyorum ben şu kabağı:) Biz iki kişi olduğumuz için ben yarım ölçü yaptım, verdiğim ölçüyü büyük borcamda pişirmek gerekiyor.
Malzemeler:
5 adet kabak
3yufka
2 yumurta
Yarım litre süt
3/4 sıvıyağ
Bol kaşar peyniri
Karabiber,pulbiber,tuz
3-4 dal ince doğranmış dereotu1 yarım pk kabartma tozu
Yapılışı: Kabakları ve kaşarı rendeliyoruz. Yufkaları küçük küçük iyice parçalıyoruz. Malzemelerin tamamını karıştırıp yağlanmış tepsiye düzlüyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. ben yaklaşık 45 dakika pişirdim. fırından çıktıktan sonra 15-20 dakika dinlendirip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder