- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Almanya'daki bir Türk arkadaşımdan öğrendiğim bu Bienenstich tarifini paylaşmak istiyorum. Biz çok beğendik. Bizim Türkiye'de bilinen Alman pastalarından çok farklı bir tarif.
Denemek isteyenler için tarifi
Bienenstich Pastası
*4 adet yumurta
*125 gr toz şeker
*140 gr un
*1/2 paket kabartma tozu
*70 gr file badem
Kreması için
*2 paket kutu krema
*1 paket pastacı kreması
Üzeri için bal
Yapılışını ayrıntılı izlemek için videomu izleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. sonra bir spatula yardımıyla hamurumuzun kabarıklığını söndürmeden ununu ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbımıza döküp üzerine file bademleri serpiyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkan pasta kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta 2 kutu krema ve 1 paket pasta kremamızı kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
Kekimizi bir bıçak yardımıyla ikiye kesiyoruz. Kremamızı sıkma torbası yardımıyla arasına sıkıyoruz. Kekimizin üst parçasını kremanın üzerine kapatıp bademlerimizin parlak görünmesi için bal sürüyoruz.
Bir gece buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.
Denemek isteyenlere Afiyet Olsun
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder